Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
niby te same składniki a u każdego tiramisu smakuje inaczej. włoski deser, który nigdy się nie znudzi.
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 12870
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1331
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 39509
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 12870
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1331
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 39509
Składniki
zaparzyć mocną kawę. białka ubić na sztywno z cukrami. nie przerywając ubijania dodawać w małych ilościach żółtka i serek mascarpone.
w szklanej podłużnej misce ułożyć moczone z obu stron w ostudzonej kawie z rumem biszkopty. na biszkopty ułożyć połowę masy, posypać kakao. na masę ułożyć kolejną warstwę biszkoptów a na nie resztę masy. wierzch posypać ponownie kakao.
odłożyć tiramisu na ok 4-5h do lodówki.