Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nieco zmodyfikowany ale nadal przepyszny Przepis na duza blaszke
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 36
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 1985
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 36
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 1985
Składniki
Rozpuść żelatynę w 1,5 szklanki ciepłej wody i pozostaw do wystygnięcia
Połącz za pomocą miksera serek, mleko w proszku, cukier puder oraz margarynę
Przygotuj kawę i po jej zaparzeniu namocz biszkopty (odczekaj aż kawa będzie nieco schłodzona i namaczaj wkładają tylko na chwilę aby biszkopty zbytnio nie namokły)
Dużą blaszkę wyłóż biszkoptami
Masę serową połącz z żelatyną i wyłóż na biszkopty
Powtórz czynność z biszkoptami i posyp je mieloną kawą przesypaną przez sitko
Włóż do schłodzenia na ok. godzinę aby masa stęgła
SMACZNEGO!