Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Włoski deser bez dodatku surowych białek
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8693
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7308
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4999
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327995
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8693
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7308
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4999
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327995
Składniki
Zaparzamy mocną kawę, wlewamy do głębokiego talerza, mieszamy z likierem i schładzamy. Jaja sparzamy we wrzątku i oddzielamy żółtka od białek. Żółtka wrzucamy do miski, dodajemy cukier i ucieramy na puszystą, białą i gęstą masę, powinno to zająć ok. 10 minut. W drugiej misce ubijamy mascarpone na sztywno przez ok. 1-3 minuty. Dodajemy masę żółtkową i krótko miksujemy. Połowę biszkoptów maczamy w kawie przez 2 sekundy i wykładamy na dno naczynia bądź salaterek w których robimy deser. Oprószamy kakao, po czym dodajemy na nie połowę kremu, układamy drugą warstwę nasączonych kawą biszkoptów i drugą połowę kremu, posypujemy kakao. Wstawiamy do lodówki na kilka godzin. WAŻNE: Duże znaczenie ma ubicie żółtek, masa musi być gęsta.