Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na kultowy włoski deser, tym razem bez cukru
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 418
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 274
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1435
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 418
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 274
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1435
Składniki
W misce ubij żółtka ze stewią Natusweet w kryształkach. W osobnym naczyniu ubijaj białka, aż osiągniesz śnieżnobiałą konsystencję.
Do żółtek dodaj mascarpone, a następnie ubite białka.
Do schłodzonej kawy wlej Amaretto. Maczaj ciastka w kawie i wykładaj nimi naczynie.
Na warstwę biszkoptu nałóż połowę kremu, na niej ułóż biszkopty, a na samej górze pozostały krem.
Posyp krem kakao i odstaw ciasto do lodówki na co najmniej 3 godziny. Przepis na 6 porcji Czas przygotowania 180 min