Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na kultowy włoski deser, tym razem bez cukru
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 55
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4626
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 55
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4626
Składniki
W misce ubij żółtka ze stewią Natusweet w kryształkach. W osobnym naczyniu ubijaj białka, aż osiągniesz śnieżnobiałą konsystencję.
Do żółtek dodaj mascarpone, a następnie ubite białka.
Do schłodzonej kawy wlej Amaretto. Maczaj ciastka w kawie i wykładaj nimi naczynie.
Na warstwę biszkoptu nałóż połowę kremu, na niej ułóż biszkopty, a na samej górze pozostały krem.
Posyp krem kakao i odstaw ciasto do lodówki na co najmniej 3 godziny. Przepis na 6 porcji Czas przygotowania 180 min