Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na kultowy włoski deser, tym razem bez cukru
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5360
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 229
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 829
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 943
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 156
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5360
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 229
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 829
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 943
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 156
Składniki
W misce ubij żółtka ze stewią Natusweet w kryształkach. W osobnym naczyniu ubijaj białka, aż osiągniesz śnieżnobiałą konsystencję.
Do żółtek dodaj mascarpone, a następnie ubite białka.
Do schłodzonej kawy wlej Amaretto. Maczaj ciastka w kawie i wykładaj nimi naczynie.
Na warstwę biszkoptu nałóż połowę kremu, na niej ułóż biszkopty, a na samej górze pozostały krem.
Posyp krem kakao i odstaw ciasto do lodówki na co najmniej 3 godziny. Przepis na 6 porcji Czas przygotowania 180 min