Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uproszczona wersja słynnego włoskiego deseru. Dużo lżejsza i według mnie smaczniejsza.
Tym razem jedna z moich ulubionych zup: pomidorowa z ziemniakami, której nie...
Odsłon: 12
Szybkie i łatwe ciasto z mikrofali idealne kiedy masz ochotę na coś słodkiego.
Odsłon: 61606
Polecam.
Odsłon: 63
Zupa na rosole z niedzieli to idealna propozycja na pożywne i pyszne danie, k...
Odsłon: 935
Tym razem jedna z moich ulubionych zup: pomidorowa z ziemniakami, której nie...
Odsłon: 12
Szybkie i łatwe ciasto z mikrofali idealne kiedy masz ochotę na coś słodkiego.
Odsłon: 61606
Polecam.
Odsłon: 63
Zupa na rosole z niedzieli to idealna propozycja na pożywne i pyszne danie, k...
Odsłon: 935
Składniki
Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem. Do sztywnej śmietany dodajemy mieszając serek mascarpone tak by nie było w masie grudek. Trzeba tylko uważać by śmietany z serkiem nie "przekręcić". Zważy się, puści wodę i po tiramisu.
Zaparzamy mocną kawę. Porządne espresso studzimy i mieszamy z odrobiną amaretto. Odrobina może być większa. Jak kto lubi. W tak przygotowanej mieszance moczymy biszkopty, które następnie układamy w misce, pucharku lub tak jak w naszym przypadku w szklance.
Warstwę biszkoptów pokrywamy masą serową. Układamy biszkopty ponownie i znów pokrywamy ją mascarpone ze śmietaną. Na koniec sypiemy kakao choć można też tiramisu posypać grubo mieloną gorzką czekoladą. Chłodzimy deser w lodówce. Więcej przepisów na naszym blogu. Link pod wpisem. Smacznego!