Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To szybki i smaczny deser ale bez dodatku surowych jajek.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34168
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1379
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113608
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34168
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1379
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113608
Składniki
Dno prostokątnej tortownicy o wymiarach 25/35 cm wyłożyć biszkoptami, które dosłownie na sekundę zanurzamy w zimnym, mocnym i gorzkim naparze kawowoym . Do głębokiej miski wlać mocno schłodzoną śmietanę, dodać serek mascarpone i cukier z prawdziwą wanilią. Ubić na puszystą masę. Połowę masy wyłożyć na nasączone kawą biszkopty. Oprószyć ciemnym kakao. Ułożyć następną warstwę nasączonych biszkoptów i przykryć resztą masy. Tortownicę przykryć folią spożywczą i wstawić na noc do lodówki by masa dobrze stężała. Następnego dnia, folię ściągamy i przy pomocy sitka oprószamy deser obficie gorzkim, ciemnym kakao.