Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
przepis Nigelli,tylko dla dorosłych bo jest mocno alkoholowe :)ale pyszne.Zdjęcie nie najlepsze bo nie było w planach że pójdzie w świat ale następnym razem zrobię lepsze.
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 558
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16834
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 621
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 558
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16834
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 621
Składniki
Kawę zmieszać z połową baileysa.Jajka oddzielić,jedno białko odłożyć.Żółtka utrzeć z cukrem na jasny puszysty krem dodać resztę likieru i mascarpone,mieszać do połączenia składników.Białko ubić na sztywno i dodać do masy.Biszkopty moczyć w kawie z alkoholem i układać w formie (ok.22x22 cm),wyłożyć na nie połowę kremu następnie znowu namoczone biszkopty i resztę kremu.Odstawić na kilka godzin do lodówki a tuż przed podaniem posypać kakao