Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Tiramisu z truskawkami zapraszam jak robię
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4606
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34330
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2037
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113725
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4606
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34330
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2037
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113725
Składniki
Galaretkę rozpuszczam we wrzątku odstawiam by ostygła i do zamrażarki by szybciej stężała ma być na poł lejąca .Truskawki myje i kroje w ćwiartki .Polowa nasączonych u mnie w kompocie biszkoptów wykladam dno szklanego naczynia, każde ciasteczko zanudzam na chwile w płynie ,gdy macie blaszkę wyłóżcie folią spożywczą .
Do miski daje cukier puder serek mascarpone i schłodzoną śmietanę ubijam na sztywno .Polowe śmietany wykladam na pierwsza warstwę biszkoptów na nią polowa truskawek i następna warstwa biszkoptów wcześniej nasączonych i wykladam pozostałą masę śmietanową i wykladam resztę truskawek całość zalewam lekko tężejącą galaretką i wstawiam do całkowitego stężenia do lodówki na kilka godzin lub na całą noc .Po dokładne wykonanie zapraszam na film .