Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Tiramisu z truskawkami zapraszam jak robię
Polecam.
Odsłon: 1038
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 811
Szybka babka z airfryera jest wyjątkiem w mojej kuchni, bo nie lubimy się z b...
Odsłon: 110
Polecam.
Odsłon: 1038
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 811
Szybka babka z airfryera jest wyjątkiem w mojej kuchni, bo nie lubimy się z b...
Odsłon: 110
Składniki
Galaretkę rozpuszczam we wrzątku odstawiam by ostygła i do zamrażarki by szybciej stężała ma być na poł lejąca .Truskawki myje i kroje w ćwiartki .Polowa nasączonych u mnie w kompocie biszkoptów wykladam dno szklanego naczynia, każde ciasteczko zanudzam na chwile w płynie ,gdy macie blaszkę wyłóżcie folią spożywczą .
Do miski daje cukier puder serek mascarpone i schłodzoną śmietanę ubijam na sztywno .Polowe śmietany wykladam na pierwsza warstwę biszkoptów na nią polowa truskawek i następna warstwa biszkoptów wcześniej nasączonych i wykladam pozostałą masę śmietanową i wykladam resztę truskawek całość zalewam lekko tężejącą galaretką i wstawiam do całkowitego stężenia do lodówki na kilka godzin lub na całą noc .Po dokładne wykonanie zapraszam na film .