Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwy w przygotowaniu i smaczny torcik. Wystarczy przygotować krem i przełożyć nim biszkopciki. Nawet dziecko sobie z tym poradzi. Serdecznie polecam.
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 225
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1127
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 225
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1127
Składniki
Kremówka musi być dobrze schłodzona. Ubić ją z cukrem pudrem. Następnie dodawać po łyżce serca mascarpone i ubijać nadal na wolnych obrotach. Dodać kakao. 2 łyżeczki żelatyny wymieszać z 2-3 łyżkami wody. Gdy stężeje rozpuścić ją w mikrofalówce. Letnią żelatynę dodać do kremu i delikatnie wymieszać. Dno tortownicy, o średnicy 23 cm, wyłożyć papierem do pieczenia. Ułożyć biszkopty. Część pokroić na połówki i powkładać w puste miejsca. Na biszkopty rozsmarować połowę kremu. Na to następna porcja biszkoptów. Znów druga połowa kremu i ostatnia warstwa biszkoptów. Wierzch posmarować rozpuszczoną czekoladą i posypać wiórkami kokosowymi. Dać do lodówki na kilka godzin. Najlepiej na całą noc.