Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwy w przygotowaniu i smaczny torcik. Wystarczy przygotować krem i przełożyć nim biszkopciki. Nawet dziecko sobie z tym poradzi. Serdecznie polecam.
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 57
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 115
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10342
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 113
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1009
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 57
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 115
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10342
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 113
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1009
Składniki
Kremówka musi być dobrze schłodzona. Ubić ją z cukrem pudrem. Następnie dodawać po łyżce serca mascarpone i ubijać nadal na wolnych obrotach. Dodać kakao. 2 łyżeczki żelatyny wymieszać z 2-3 łyżkami wody. Gdy stężeje rozpuścić ją w mikrofalówce. Letnią żelatynę dodać do kremu i delikatnie wymieszać. Dno tortownicy, o średnicy 23 cm, wyłożyć papierem do pieczenia. Ułożyć biszkopty. Część pokroić na połówki i powkładać w puste miejsca. Na biszkopty rozsmarować połowę kremu. Na to następna porcja biszkoptów. Znów druga połowa kremu i ostatnia warstwa biszkoptów. Wierzch posmarować rozpuszczoną czekoladą i posypać wiórkami kokosowymi. Dać do lodówki na kilka godzin. Najlepiej na całą noc.