Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Maly torcik dla blizniat wykonany w lukrze plastycznym
Sałatka idealna do pracy - z indykiem, kremowym i orzechowym serem Gruyère i...
Odsłon: 6
Prosty skład, prosty przepis. Zrobienie tego chleba nie wymaga żadnych umieję...
Odsłon: 10228
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 186
Plasterki limonki w rumie z goździkami i kardamonem. To pyszny dodatek do roz...
Odsłon: 30
Wyjątkowo lekkie i puszyste muffinki limonkowe z limonkowym kremem. Skórka na...
Odsłon: 24
Proste danie dla amatorów kuchni meksykańskiej. Szybki obiad na kolejny dzień :)
Odsłon: 65200
Sałatka idealna do pracy - z indykiem, kremowym i orzechowym serem Gruyère i...
Odsłon: 6
Prosty skład, prosty przepis. Zrobienie tego chleba nie wymaga żadnych umieję...
Odsłon: 10228
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 186
Plasterki limonki w rumie z goździkami i kardamonem. To pyszny dodatek do roz...
Odsłon: 30
Wyjątkowo lekkie i puszyste muffinki limonkowe z limonkowym kremem. Skórka na...
Odsłon: 24
Proste danie dla amatorów kuchni meksykańskiej. Szybki obiad na kolejny dzień :)
Odsłon: 65200
Składniki
Sposób przygotowania Biszkoptu: 1). Rozgrzać piekarnik do 200 st. C . 2). Tortownice (w niezaleznosci od wielkosci ) wysmarowac maslem (dno i boki) i obsypac maka !! 3). Białka oddzielić od żółtka i ubić na sztywną pianę. Następnie dodac cukier i zmiksowac następnie dodawac po jednym żółtku az do poloczenia sie skladników, nastepnie stopniowo dodawac make wymieszana z proszkiem do pieczenia i mieszac na najniszych obrotach . Na koniec Biszkopt wymieszac powoli lyzka i przelac do wczesniej przygotowanej tortownicy i wstawic na 180 st. c na 30 min. Jesli chcemy ciemny biszkopt do gotowej masy dodac 2-3 lyzk kakao.
Gdy Biszkopt bedzie juz upieczony i zimny przekroic go na 3 czesci. Zrobic budyn wg. przepisu na opakowaniuu z tylu i gdy budyn bedzie zimny zmiksowac miekkie malo i do masla dodawac po 1 lyzce budyniu i miksowac do mometu uzyskania glatkiej masy budyniowej. Pierwsza czesc biszkoptu nasaczyc najlepiej takim sokiem , ktory rozrabia sie z woda posmarowac kremem przykryc druga czesc biszkoptu znowu nasaczyc i posmarowac kremem wylozyc na to owoce i przykryc ostatnia czescia biszkoptu nasaczyc i caly tort posmarowac i odstawic do lodówki na ok. 2 godz. zeby tort dobrze sie schlodizl . jesli chodzi o dekoracje to mala czesc rozowej masy rozwalkowac i nalozyc na pol tortu i to samo zrobic z druga czescia niebieskiej masy . zrobic tez z tych mas lozeczka dla dzieci . Jesli chodzi o dzieci to trzeba sobie zakupic foremki w ksztalcie dziecka ,ktore mozna kupic na allegro lub na ebayu. :) . zeby zrobic taka figure to wystarczy ze lukier plastyczny wozy sie do foremki i da sie na 10 min do zamrazalnika i foremki gotowe .