Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
torcik dla mojej siostrzenicy :*
Delikatne mięso świetnie komponuje się z dodatkami jakie dodałam do sosu. Ser...
Odsłon: 1257
Stek kalafiorowy to prosty przepis na danie inspirowane kuchnią włoską, który...
Odsłon: 1430
Prosty, łatwy w przygotowaniu , puszysty i smaczny sernik na sobotnie popołud...
Odsłon: 717
Przepis na polewę jest bardzo prosty i łatwy , a polewa smaczna, łatwo się ni...
Odsłon: 146
Delikatne mięso świetnie komponuje się z dodatkami jakie dodałam do sosu. Ser...
Odsłon: 1257
Stek kalafiorowy to prosty przepis na danie inspirowane kuchnią włoską, który...
Odsłon: 1430
Prosty, łatwy w przygotowaniu , puszysty i smaczny sernik na sobotnie popołud...
Odsłon: 717
Przepis na polewę jest bardzo prosty i łatwy , a polewa smaczna, łatwo się ni...
Odsłon: 146
Składniki
okrągłą foremkę na babkę wysmarować masłem i obsypać tartą bułką. Jajka z wodą ubijać ja puszystą masę powoli dodać cukier wymieszany z cukrem waniliowym ubijać. Mąkę pszenną zmieszać z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia, połowę dodać do masy jajecznej i krótko mieszać na najniższych obrotach, dodać pozostałą mąkę. Przelać ciasto do wcześniej przygotowanej foremki. Piec w 180 stopniach ok 40 minut. Przed wyjęciem ciasta z piekarnika trzeba sprawdzić patyczkiem czy ciasto dobrze się upiekło, ponieważ w tej foremce do babki biszkopt inaczej się piecze niż w tortownicy. Ciasto wystudzić.
Do wysokiego naczynia wlać śmietanę i ubijać dodać cukier i śmietan-fix. Biszkopt podzielić na 3 części. na samym dole dać tą część o największej średnicy, posmarować dżemem. Na dżem dać część bitej śmietany. W środkowej części biszkopta na środku zrobić otwór np. literatką. Środkową część biszkopta położyć na biszkopcie z bitą śmietaną. Posmarować dżemem i częścią bitej śmietany. W ostatniej najmniejszym części biszkopta również wyciąć otwór i położyć na biszkopcie z bitą śmietaną. Lekko docisnąć. Pozostałą bitą śmietaną wyrównać brzegi, do szprycy włożyć bitą śmietanę i udekorować boki powstałej w ten sposób spódnicy :). Folią spożywczą owinąć tułów lalki barbie (ale takiej nie za dużej) pod pachami i nogi. Owiniętą lalkę włożyć częściowo do wcześniej wyciętego otworu w torcie, wyciętymi kawałkami biszkoptu usztywnić lalkę w otworze. Pozostałą śmietaną zrobić na lalce gorset. Można udekorować suknię barbie dowolnymi ozdobami. Smacznego
A to wersja lekko różowa dla Zosieńki :)
A to tegoroczna wersja dla Kasi, niestety jeszcze na desce roboczej :)