Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Torcik makowy na cieplejsze dni
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 533
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2732
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 743
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 3547
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 533
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2732
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 743
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 3547
Składniki
Białka ubić z cukrem dodać żółtka po jednym, następnie kokos, mak ciągle miksując i proszek do pieczenia. Wlać na blaszkę piec 15-20 min,. w temp. 180 stopni C.
2 kg jabłek smażymy z jednym opakowaniem cukru waniliowego i cynamonem ( według uznania). Ostudzone mieszamy z rozpuszczonymi w niewielkiej ilości wodzie dwoma galaretkami agrestowymi lub cytrynowymi i po ostudzeniu aby były zimne nakładamy na spód makowo -kokosowy.
Na wystudzone jabłka nakładamy ciepły budyń śmietankowy ugotowany w mniejszych ilościach mleka niż podany na torebkach aby był gęstszy. Ciasto wkładamy do lodówki na całą noc.