Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Torcik makowy na cieplejsze dni
Wspaniałe świąteczne danie.
Odsłon: 50
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 634
Sałatka z tofu z dodatkiem świeżych warzyw to prawdziwy rarytas dla każdego w...
Odsłon: 1593
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 343
Wspaniałe świąteczne danie.
Odsłon: 50
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 634
Sałatka z tofu z dodatkiem świeżych warzyw to prawdziwy rarytas dla każdego w...
Odsłon: 1593
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 343
Składniki
Białka ubić z cukrem dodać żółtka po jednym, następnie kokos, mak ciągle miksując i proszek do pieczenia. Wlać na blaszkę piec 15-20 min,. w temp. 180 stopni C.
2 kg jabłek smażymy z jednym opakowaniem cukru waniliowego i cynamonem ( według uznania). Ostudzone mieszamy z rozpuszczonymi w niewielkiej ilości wodzie dwoma galaretkami agrestowymi lub cytrynowymi i po ostudzeniu aby były zimne nakładamy na spód makowo -kokosowy.
Na wystudzone jabłka nakładamy ciepły budyń śmietankowy ugotowany w mniejszych ilościach mleka niż podany na torebkach aby był gęstszy. Ciasto wkładamy do lodówki na całą noc.