Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Torcik makowy na cieplejsze dni
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 79
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 42
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 42
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2773
Zestaw na chłodne dni - książka, kocyk i herbatka. To jest przepis na herbat...
Odsłon: 111
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 79
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 42
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 42
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2773
Zestaw na chłodne dni - książka, kocyk i herbatka. To jest przepis na herbat...
Odsłon: 111
Składniki
Białka ubić z cukrem dodać żółtka po jednym, następnie kokos, mak ciągle miksując i proszek do pieczenia. Wlać na blaszkę piec 15-20 min,. w temp. 180 stopni C.
2 kg jabłek smażymy z jednym opakowaniem cukru waniliowego i cynamonem ( według uznania). Ostudzone mieszamy z rozpuszczonymi w niewielkiej ilości wodzie dwoma galaretkami agrestowymi lub cytrynowymi i po ostudzeniu aby były zimne nakładamy na spód makowo -kokosowy.
Na wystudzone jabłka nakładamy ciepły budyń śmietankowy ugotowany w mniejszych ilościach mleka niż podany na torebkach aby był gęstszy. Ciasto wkładamy do lodówki na całą noc.