Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zawsze znika w pierwszej kolejności. Niepozorny a super smaczny. Przepis na tortownicę 24cm. Biszkopt można zastąpić biszkopcikami.
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 163
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 939
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8753
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 3082
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 163
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 939
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8753
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 3082
Składniki
Biszkopt: Białka ubić na sztywną piane ze szczyptą soli, dodać cukier oraz żółtka, następnie dodać mąkę z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszać. piec około 15-20 min w temp 180 stopni.
Utrzeć kostkę masła z cukrem pudrem, dodać 3 żółtka oraz olejek migdałowy. Zmniejszając obroty w mikserze dodać jabłka starte na grubych okach(lub ze słoika).
Na biszkopt wyłożyć masę jabłkową, zalać tężejącą galaretką. Najbardziej wg mnie pasuje wiśniowa lub pomarańczowa. Podawać mocno schłodzony.