Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiosna w powietrzu więc każdy zaczyna myśleć o diecie ;) By się zbytnio nie "katować" mam dla Was torcik, którego śmiało możecie zjeść porcyjkę ;)
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 10
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 23
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 137
Jeśli lubicie pikle, powinniście koniecznie zrobić ogórki kanapkowe z tego pr...
Odsłon: 10968
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 269
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 10
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 23
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 137
Jeśli lubicie pikle, powinniście koniecznie zrobić ogórki kanapkowe z tego pr...
Odsłon: 10968
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 269
Składniki
Biszkopt: Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy ze szczyptą soli. Do sztywnej piany dodajemy powoli cukier oraz żółtka. Masę biszkoptową mieszamy z przesianymi z proszkiem mąkami. Przelewamy na tortownicę wyłożoną papierem do pieczenia (sam spód). Wstawiamy do nagrzanego do 180°C piekarnika na ok 12-15 minut (do suchego patyczka). Studzimy.
Jogurtowiec: 4 kolorowe galaretki rozpuszczamy w płaskich naczyniach, każdą w 300ml gorącej wody. Pozostawiamy do zastygnięcia- najlepiej przygotować je wieczorem i pozostawić na noc. Gotowe kroimy w kosteczkę. Żelatynę zalewamy zimną wodą, pozostawiamy do napęcznienia, a następnie zalewamy ją podgrzaną mocno śmietanką 30%. Mieszamy do całkowitego rozpuszczenia i połączenia się składników. Delikatnie studzimy. Jogurty miksujemy z cukrem pudrem, powoli dolewamy płynną żelatynę ze śmietanką i całość mieszamy z kolorowymi galaretkami. Masa szybko tężeje dlatego od razu przelewamy na biszkopt. Wyrównujemy, układamy owoce. Pozostałą galaretkę rozpuszczamy w 450ml gorącej wody i tężejącą wylewamy na wierzch. Wkładamy do lodówki na minimum 2 godziny.