Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Torcik z kokosowym wnętrzem,na kakaowym biszkopcie,mocno wilgotny:)
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 6494
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 6494
Składniki
Ciasto : ubić białka na sztywną pianę,dodając cukier,następnie mieszając dodawać po żółtku,mąkę z proszkiem i kakao.Zmiksować na gładko i przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia okrągłej tortownicy (26 cm)lub na blachę.Piec w temp 190 st ok 20-30 min.Następnie wyjąć z piekarnika i wystudzić.
Krem : wiórki wsypać na gotujące się mleko i gotować na małym ogniu,często mieszając aż powstanie gęsta masa,po czym zdjąć z gazu i wystudzić.Masło utrzeć z cukrem i dodawać porcjami zimną masę kokosową.W osobnym naczyniu ubić białka na sztywno i delikatnie wmieszać ją z masą kokosową.
Masę kokosową rozsmarować na cieście,poukładać na niej pocięte cząstki pomarańczy i wstawić do lodówki by masa stężała.
Przygotować galaretkę,dodając trochę mniej wody niż podane na opakowaniu i wystudzić.Gdy galaretka zacznie krzepnąć zalać nią powierzchnię ciasta i ponownie wstawić do lodówki do całkowitego zastygnięcia.Ciasto ozdobić rozpuszczoną czekoladą,powkładać w nie rurki waflowe lub herbatniki.Smacznego.