Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To połączenie słodkości kokosu i kwaskowatości porzeczek, warto spróbować.
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5728
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8925
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8019
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5518
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5728
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8925
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8019
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5518
Składniki
Tortownica 16 cm. Wiórki kokosowe wymieszać z mlekiem i cukrem. Gotować ( pod przykryciem ) na bardzo małym ogniu około 30 minut, wystudzić. Ugotować galaretkę, ostudzić. Miękkie masło utrzeć stopniowo dodając masę kokosową.
Spód tortownicy wyłożyć biszkoptami, nałożyć krem kokosowy. W masę pionoło powbijać kilka biszkoptów.
Wierzch posypać porzeczkami, zalać tężejącą galaretką Schłodzić w lodówce.