Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Torcik jest doskonałym wyborem dla tych, którzy lubią połączenie orzeźwiających, kwaskowych, dojrzewających w słońcu malin z niezwykle zjawiskowym, słodkim ale delikatnym smakiem kokosu.
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29197
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 1639
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 137
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18524
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 644
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29197
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 1639
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 137
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18524
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 644
Składniki
1. Biszkopt Białka ubić na sztywno dodać cukier i dalej ubijać. Następnie dodać żółtka, olej, mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia i kakao. Dokładnie wymieszać i przełożyć do okrągłej tortownicy o średnicy 26cm. Piec w piekarniku nagrzanym do 170stopni C około 25 minut.
2. Mus malinowy Maliny przełożyć do garnka dodać wodę i gotować do momentu rozpadnięcia się malin, aby było szybciej maliny można zmiksować blenderem. Następnie wsypać galaretki, wymieszać i doprowadzić do wrzenia- nie gotować. Mus wystudzić i wlać do formy o średnicy 20cm, wyłożonej folią spożywczą. Wstawić do lodówki na około 40 minut.
3. Masa kokosowa Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Żelatynę namoczyć w mleku kokosowym a następnie lekko podgrzać aby się rozpuściła. Śmietanę ubić na sztywno dodać małymi porcjami biały ser, przestudzoną czekoladę, likier, wiórki kokosowe i żelatynę. Dokładnie wymieszać podzielić na dwie równe porcje.
4. Poncz Kawę zalać wrzątkiem, odstawić do wystudzenia. Po tym czasie wlać likier kokosowy, wymieszać.
5. Biszkopt przełożyć do formy, nasączyć ponczem kokosowym. Cały obwód obłożyć ciasteczkami kwiatki, następnie wylać jedną porcję masę kokosowej i wstawić do lodówki na około 30 minut. Po tym czasie ułożyć na środku stężały mus malinowy i wylać drugą porcję masy kokosowej, wygładzić wierzch posypać wiórkami kokosowymi. Wstawić do lodówki na około 30 minut.
6. Torcik udekorować różowymi perełkami, cukrem błyszczącym, czekoladowymi listkami i malinami.