Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cudowny smak i aromat.
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2414
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18152
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2414
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18152
Składniki
Wykonanie: Średnią tortownicę wyłożyć biszkoptami – a galaretki malinowe rozpuścić w dwóch szklankach gorącej wody i ostudzić. Żółtko dokładnie utrzeć z masłem, cukrami, po czym zmiksować z tężejącą galaretką. Wsypać opłukane maliny, wymieszać łyżką i wylać do tortownicy. Wstawić do lodówki i po chwili obłożyć pokrojonymi w plastry bananami. Przygotować oddzielnie jedną galaretkę według opisu na opakowaniu i po przestudzeniu zalać torcik i ponownie wstawić do lodówki na kilka godzin do schłodzenia.