Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cudowny smak i aromat.
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 625
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1384
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25728
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 625
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1384
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25728
Składniki
Wykonanie: Średnią tortownicę wyłożyć biszkoptami – a galaretki malinowe rozpuścić w dwóch szklankach gorącej wody i ostudzić. Żółtko dokładnie utrzeć z masłem, cukrami, po czym zmiksować z tężejącą galaretką. Wsypać opłukane maliny, wymieszać łyżką i wylać do tortownicy. Wstawić do lodówki i po chwili obłożyć pokrojonymi w plastry bananami. Przygotować oddzielnie jedną galaretkę według opisu na opakowaniu i po przestudzeniu zalać torcik i ponownie wstawić do lodówki na kilka godzin do schłodzenia.