Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyborny torcik na szczególną okazję.
Dla milosników cukinii i szybkiej kuchni. Obiad w 15 minut, prosty, smaczny,...
Odsłon: 5394
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47847
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165705
Dla milosników cukinii i szybkiej kuchni. Obiad w 15 minut, prosty, smaczny,...
Odsłon: 5394
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47847
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165705
Składniki
Wykonanie spodu pod torcik: Herbatniki należy rozkruszyć- utrzeć z masłem i z roztopioną białą czekoladą. Dno tortownicy wyłożyć pergaminem, następnie nałożyć masę herbatnikową i schłodzić w lodówce. Przygotowanie masy jagodowej: Jagody zasypać cukrem, dodać odrobinę wody i zagotować. Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie, po czym całkowicie rozpuścić w gorącym soku z jagód (wcześniej wyjąć jagody z soku) . Śnieżki ubić według przepisu na opakowaniu (2 łyżki ubitej śnieżki zostawić do dekoracji). Następnie do bitej śmietany wlać tężejącą galaretkę z soku jagodowego- całość dokładnie wymieszać i wyłożyć na spód herbatnikowy. Owoce z soku rozprowadzić na masę i zalać galaretką z owoców leśnych. Wierzch ozdobić bitą śmietaną.