Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo dobre, słodkie, proste
Dla milosników cukinii i szybkiej kuchni. Obiad w 15 minut, prosty, smaczny,...
Odsłon: 5478
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47957
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165793
Dla milosników cukinii i szybkiej kuchni. Obiad w 15 minut, prosty, smaczny,...
Odsłon: 5478
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47957
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165793
Składniki
Mikserem połącz składniki na ciasto: jajka, mleko, wodę, mąkę i sól. Usmaż naleśniki (trochę grubsze, nie takie cieniutkie).
Jabłka obierz i pokrój w drobną kostkę. Do garnka nalej wody (tyle żeby przykryła dno). Wsyp jabłka, dodaj cynamon i cukier. Duś jabłka, co jakiś czas mieszając, aż jabłka utworzą jednolitą masę (albo prawie, żeby czuć kawałki owoców).
Śmietanę kremówkę lekko ubij. Śmietan-fix zmieszaj z cukrem pudrem (według uznania) i dodaj do śmietany. Następnie ubijaj do uzyskania pożądanej konsystencji.
Ułóż torcik z naleśników przekładając je naprzemiennie bitą śmietaną i jabłkami.
Smacznego!