Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny, prosty w przygotowaniu torcik bez pieczenia w skład którego wchodzą owoce takie jak truskawki, borówki amerykańskie, mango i brzoskwinie.
Dzisiaj przygotowałam dorsza smażonego, lecz w trochę innej odsłonie bo w pa...
Odsłon: 35
Każda wędlina wykonana domowym sposobem jest lepsza od najlepszej sklepowej.
Odsłon: 116
Bardzo smaczna pasztetowa, bez zagęszczaczy jakimi są kaszka manna, bułka ta...
Odsłon: 210
Dzisiaj przygotowałam dorsza smażonego, lecz w trochę innej odsłonie bo w pa...
Odsłon: 35
Każda wędlina wykonana domowym sposobem jest lepsza od najlepszej sklepowej.
Odsłon: 116
Bardzo smaczna pasztetowa, bez zagęszczaczy jakimi są kaszka manna, bułka ta...
Odsłon: 210
Składniki
Sernik robię w misce o średnicy 20 cm, wysokości 12 cm. Górą sernika będzie spód w misce. Do miski wlewamy zmiksowany owoc mango wcześniej zagotowany w garnczku i wymieszany z galaretkami pomarańczowymi. Całość studzimy i wstawiamy do lodówki na 1 godzinę. W między czasie zagotowujemy 400 ml mleka, do mleka dodajemy 70 gram żelatyny, mieszamy, nie gotujemy. W drugiej miseczce mieszamy serek homogenizowany z gorącym mlekiem wymieszanym z żelatyną. Obieramy brzoskwinie ze skórki, kroimy je w kostkę, borówki i truskawki bez szypułek myjemy i osuszamy. Gdy masa serowa ostygnie dodajemy do niej wszystkie owoce, mieszamy delikatnie i wlewamy całość do miski z musem mango. Po wlaniu masy serowej całość obkładamy okrągłymi biszkoptami i wstawiamy do lodówki na minimum 3-4 godziny. Po tym czasie brzeg miski odcinamy nożem na głębokości 3 cm po całym jej obwodzie. Do zlewu wlewamy gorącej wody, tak żeby miska włożona była 3 cm nad lustrem wody. Czekamy 3-4 minuty i wyjmujemy miskę z naszym sernikiem. Miskę przykrywamy talerzem i odwracamy ją do góry dnem. Sernik ładnie nam wyjdzie, jeżeli będzie stawiał opór, lekko pomóżmy mu nożem. Wyjęty sernik dekorujemy według swoich upodobań. Smacznego!!!