Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne lekkie ciasto z galaretką i słodkimi nadziewanymi pierniczkami! Relelacyjne połączenie z sokiem z wiśni!
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 10067
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9104
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6460
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 10067
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9104
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6460
Składniki
Ciasto: Białka ubić z cukrem. Dodać żółtka wymieszane z wodą, na końcu wsypać mąki wymieszane z kawą i proszkiem do pieczenia. Upiec w tortownicy o średnicy 22 cm ok. 20 minut. Masa wiśniowa: Na soku gotujemy kompot, dosładzamy go do smaku. Lekko studzimy. Przełożenie tortu: Ciasto- masa wiśniowa- pierniczki- galaretka przyrządzona według przepisu na opakowaniu