Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To szybki i łatwy do przygotowania torcik. Ale choć jest bardzo prosty w wykonaniu, to efekt jest pyszny. Piernik bardzo długo pozostaje świeży, a z każdym dniem jest lepszy.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 803
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5697
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9518
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 251
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 803
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5697
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9518
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 251
Składniki
Mąkę, przyprawy, sodę i kakao połączyć i przesiać przez sito. Białka jajek oddzielić od żółtek. Mikserem utrzeć margarynę dodając stopniowo cukier, następnie żółtka i powidło. Gdy masa będzie jednolita, dodać składniki sypkie na przemian z mlekiem. Wyrobić mikserem ciasto. Białka ubić na sztywną pianę i dodać do ciasta. Całość delikatnie wymieszać drewniana łyżką. Przygotowaną masę wyłożyć do tortownicy o średnicy ok. 22cm (formę wcześniej wyłożyć papierem do pieczenia). Piernik piec około 40-50minut w piekarniku nagrzanym do 180stopni. Upieczone ciasto pozostawić do wystygnięcia.
Ostudzony tort przeciąć na trzy części i przełożyć powidłem. Na koniec przygotować polewę czekoladową – wszystkie składniki polewy podgrzać, ale nie zagotować, mieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Tort polać ciepła polewą. Placek można upiec w prostokątnej blaszce o wymiarach około 30x20 cm, nie będzie taki wysoki, dlatego wtedy dzielimy go na dwie części.