Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejny - ostatni eksperyment owocowo-budyniowy
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8591
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7102
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4841
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327663
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8591
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7102
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4841
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327663
Składniki
Biszkopt kakaowy lub preferowana przeze mnie babka majonezowa, z tym, do składników należy dodać jeszcze 2 łyżeczki kakao. Po upieczeniu w małej tortownicy, przeciąć ciasto na dwie warstwy.
Odcedzić mandarynki. Z jednej szklanki soku z mandarynek + 1 szklanki soku pomarańczowego (Tymbark bez cukru z cząstkami pomarańczy) + 2 łyżek cukru + 1/4 kostki masła + 2 budynie śmietankowe przygotować budyń. Gorący wylać na pierwszą warstwę ciasta i po wyrównaniu, natychmiast przykryć drugą warstwą.
Z 1 szklanki soku pomarańczowego i budyniu z 1 łyżką cukru przygotować drugi budyń i wystudzić.
Ucierać mikserem miękkie masło (1/2 kostki) i dodawać stopniowo budyń. Ucierać do uzyskania jednolitej, puszystej konsystencji.
Drugą warstwę ciasta zwilżyłam brendy "Stock", a następnie wyłożyłam na nią połowę kremu. Pozostały krem zużyłam na posmarowanie boków tortu oraz wykonanie wianuszka szprycą do dekoracji.
Na kremie ułożyć mandarynki i polać je cieniutko gęstniejącą galaretką pomarańczową. Boki tortu obsypałam dodatkowo okruszkami ciasta.
Smacznego. Po skosztowaniu tortu zalecam intensywny spacer.