Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Torcik na szybko bez pieczenia,mocno owocowy orzeźwiający ,który bardzo polecam:)
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 529
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16791
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 516
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 529
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16791
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 516
Składniki
Ser zmiksować ,dodać przestudzoną żelatynę rozpuszczoną wg.przepisu na pakowaniu.Ja rozpuszczałam w 1/2 szkl.gorącej wody,ale różne żelatyny są więc najlepiej to zrobić wg.przepisu. Na spód tortownicy 26cm,wyłożyć warstwę herbatników. Ser wymieszać z cukrem pudrem do smaku ja nie daję ze względu na nie możność jego konsumowania:) dodać startą skórkę z cytryny ,cukier waniliowy ,oraz całe truskawki 80dkg,jeśli truskawki są duże przekroić,dodać przestudzoną żelatynę ,wymieszać szpatułką by nie rozgnieść truskawek. Wylać masę delikatnie na herbatniki i dać do lodówki do zastygnięcia. Gdy sernik jest już zastygnięty dać na wierzch truskawki ,które zostały i wylać dwie galaretki truskawkowe,przestudzone , rozpuszczone w 800ml gorącej wody. Dać do lodówki by sernik dobrze stężał.
Smacznego życzę!