Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Torcik słynnej siostry Anastazji
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1174
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 211
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2229
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4281
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1174
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 211
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2229
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4281
Składniki
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Masło ucieramy z cukrem dodając kolejno żółtka, a gdy masa będzie zmiksowana dodajemy mąkę zmieszaną z proszkiem. Następnie wsypujemy wiórki kokosowe. Białka ubijamy na sztywno- i dzieląc na trzy dodajemy stopniowo do czekoladowej masy. Ciasto wykładamy do 4 jednakowych blaszek lub pieczemy turami ok. 20 minut w temp. 180 stopni.
Jaja z cukrem ubijamy na parze, tak długo aż piana będzie lśniąca. Odstawiamy do studzenia. Masło ucieramy dodając stopniowo przestudzoną masę jajeczną, czekoladę i alkohol do smaku. Ciasto nasączamy delikatnie naparem z kawy i tego samego alkoholu. Wykładamy na pierwszy blat 1/4 masy, przykrywamy drugim wykładamy masą, nakrywamy trzecim plackiem a następnie postępując tak samo wykładamy czwarty blat. Na górze ozdabiam czekoladę.