Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekki torcik śmietanowy z borówkami i galaretką. Idealny na lato.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 648
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2810
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 925
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1679
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14555
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 648
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2810
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 925
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1679
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14555
Składniki
1. Oddzielić białka od żółtek. 2. Białka ubić na wysokich obrotach dodając sól, a potem stopniowo cukier. Aż do całkowitego rozpuszczenia 5-10 min. 3. Po kolei dodawać żółtka miksując na najmniejszych obrotach do 30 s. 4. Porcjami dodawać mąkę i mąkę ziemniaczaną - wymieszać ręcznie. 5. Ciasto przełożyć do blaszki (śr. 26 cm) z dnem wyłożonym papierem do pieczenia.. 6. Piec w 160 stopniach ok. 15-20 min. 7. Po wyciągnięciu z piekarnika upuścić blaszkę z wys. ok. 30 cm na drewnianą deskę. 8. Biszkopt ostudzić i wyjąć z blaszki. Ponownie wyłożyć blaszkę papierem i włożyć biszkopt. 9.
1. Galaretkę rozpuścić w 250ml gorącej wody i ostudzić. Gdy będzie zastygać 2. Gdy będzie zastygać ubić śmietankę, dodać galaretkę, wymieszać. 3. Masę wylać na biszkopt i włożyć do lodówki.
1. Galaretki rozpuścić w 500 ml wody, ostudzić. 2. Borówki rozsypać na warstwie śmietanowej, zalać tężejącą galaretką. 3. Ciasto włożyć ponownie do lodówki na 2 godziny.