Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekki torcik śmietanowy z borówkami i galaretką. Idealny na lato.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7258
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2711
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20233
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 589
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 834
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7258
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2711
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20233
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 589
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 834
Składniki
1. Oddzielić białka od żółtek. 2. Białka ubić na wysokich obrotach dodając sól, a potem stopniowo cukier. Aż do całkowitego rozpuszczenia 5-10 min. 3. Po kolei dodawać żółtka miksując na najmniejszych obrotach do 30 s. 4. Porcjami dodawać mąkę i mąkę ziemniaczaną - wymieszać ręcznie. 5. Ciasto przełożyć do blaszki (śr. 26 cm) z dnem wyłożonym papierem do pieczenia.. 6. Piec w 160 stopniach ok. 15-20 min. 7. Po wyciągnięciu z piekarnika upuścić blaszkę z wys. ok. 30 cm na drewnianą deskę. 8. Biszkopt ostudzić i wyjąć z blaszki. Ponownie wyłożyć blaszkę papierem i włożyć biszkopt. 9.
1. Galaretkę rozpuścić w 250ml gorącej wody i ostudzić. Gdy będzie zastygać 2. Gdy będzie zastygać ubić śmietankę, dodać galaretkę, wymieszać. 3. Masę wylać na biszkopt i włożyć do lodówki.
1. Galaretki rozpuścić w 500 ml wody, ostudzić. 2. Borówki rozsypać na warstwie śmietanowej, zalać tężejącą galaretką. 3. Ciasto włożyć ponownie do lodówki na 2 godziny.