Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
torcik serowo-śmietankowy Toblerone jest bardzo smaczny także polecam.
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 121
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 255
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 121
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 255
Składniki
Ciastka pokruszyć; wymieszać z roztopionym masłem i wyłożyć na okrągłą blachę o średnicy 20 cm wyłożoną papierem do pieczenia. Wyrównać spód i włożyć do lodówki na czas przygotowania masy serowej.
Śmietankę ubić, dodać serek i dobrze wymieszać.
Białą czekoladę roztopić w kąpieli wodnej, a następnie trochę przestudzić, jednak powinna pozostać płynna. Roztopioną dodawać stopniowo do masy serowej i miksować. żelatynę zalać 4 łyżkami zimnej wody, gdy napęcznieje podgrzać i dodać do masy serowej. Następnie dodać pokruszoną czekoladę Toblerone.
Masę serową wyłożyć na schłodzony spód i wyrównać. Schłodzić przez noc w lodówce.