Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyśmienite, lekkie i mega truskawkowe ciasto dla wszystkich, którzy kochają wyjątkowy smak truskawek. Sezon na truskawki powoli się rozpoczyna, a do ciasta pasują one idealnie.
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 703
Bardzo smaczna, a zarazem rozgrzewająca i pożywna zupa na każdą okazję.
Odsłon: 422
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13323
Nie pytajcie dlaczego tak się nazywa, bo to w zasadzie jest mało istotne. Waż...
Odsłon: 578
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 703
Bardzo smaczna, a zarazem rozgrzewająca i pożywna zupa na każdą okazję.
Odsłon: 422
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13323
Nie pytajcie dlaczego tak się nazywa, bo to w zasadzie jest mało istotne. Waż...
Odsłon: 578
Składniki
Spód Ciastka zmiksować w malakserze, dodać rozpuszczone masło i dokładnie wymieszać. Wyłożyć spód tortownicy (u mnie kształt serca o wymiarach 19 x 22cm) i wstawić do lodówki na 30minut. Po tym czasie obłożyć brzeg tortownicy plasterkami truskawek.
Masa serowa: Żółtka utrzeć z cukrem i masłem, dodać serek waniliowy, a na końcu żelatynę rozrobioną w mleku. Śmietanę ubić na sztywno i dodać do przygotowanej masy. Całość dokładnie wymieszać i przełożyć do tortownicy. Wstawić do lodówki na około 30 minut.
Mus truskawkowy: Galaretkę rozrobić w gotującej wodzie. Truskawki zmiksować blenderem (zostawić kilka na dekorację), zagotować i dodać przygotowaną galaretkę. Wystudzony mus truskawkowy wylać na wierzch masy serowej. Wstawić do lodówki na około 30 minut. Po tym czasie udekorować truskawkami lub według uznania.