Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Życzenie urodzinowe Syna spełnione. :)
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 102
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 140
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 237
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 102
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 140
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 237
Składniki
Jajka zalać wrzątkiem i ubijać z cukrem na puszystą masę. Delikatnie dodać mąki wymieszane z proszkiem. Piec 30 minut w temp. 160 stopni (tortownica mała, o średnicy 16 cm).
Schłodzoną śmietankę ubić z cukrem pudrem i śmietan-fixem.
Biszkopt przekroić na 3 blaty. Posmarować je kremem śmietanowym i przekładać truskawkami. Kremem i truskawkami ozdobić także wierzch i boki torciku.
Schłodzić w lodówce przez kilka godzin.
Smacznego!