Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Życzenie urodzinowe Syna spełnione. :)
Pulpety po zagrzebsku są wyjątkowo miękkie i rozpływają się w ustach. Zawdzię...
Odsłon: 24558
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 506
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 442
Pulpety po zagrzebsku są wyjątkowo miękkie i rozpływają się w ustach. Zawdzię...
Odsłon: 24558
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 506
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 442
Składniki
Jajka zalać wrzątkiem i ubijać z cukrem na puszystą masę. Delikatnie dodać mąki wymieszane z proszkiem. Piec 30 minut w temp. 160 stopni (tortownica mała, o średnicy 16 cm).
Schłodzoną śmietankę ubić z cukrem pudrem i śmietan-fixem.
Biszkopt przekroić na 3 blaty. Posmarować je kremem śmietanowym i przekładać truskawkami. Kremem i truskawkami ozdobić także wierzch i boki torciku.
Schłodzić w lodówce przez kilka godzin.
Smacznego!