Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 119270
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8934
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3218
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 3093
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 119270
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8934
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3218
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 3093
Składniki
bialka ubic na sztywno powoli dospypywac cukier,nastepnie po jednym zoltku oraz przesiane maki,delikatnie wymieszac. upiec na zloto ok 30-40 min 170st. po zupelnym wystudzeniu kroimy biszkopt na 3 czesci,
krem zrobic wedlug przepisu na opakowaniu. przekladac nim blaty biszkoptowe posmarowane porzeczkami. wierzch i boki tortu rowniez posmarowac kremem i olozyc masa cukrowa. zelatyne namoczyz w zimnej wodzie nastepnie nad para wodna ja rozpuscic( nie dopuscic do zagotowania) dodac glukoze oraz maslo rozpuscic i zdjac z ognia,do ostudzonej papki dodajemy ok 80 deko cukru pudru i wyrabiamy,dodajemy barwniki;) SMACZNEGO!