Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gdy chcemy kogoś zachwycić nie tylko smakiem deseru, ale także wyglądem, to właśnie jest idealna propozycja!
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 847
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 821
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 73
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 847
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 821
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 73
Składniki
Najpierw upiec biszkopt, czyli do żółtek dodać ocet i proszek do pieczenia, wymieszać, odstawić. Z białek ubić pianę, dodawać powoli cukier stale miksować. Na końcu połączyć z masą z żółtek i mąką. Piec w 160 stopniach przez ok. 15-20 min. Ostudzić i pokroić na 3 równe części.
Brzoskwinie odcedzić, a syropem nasączyć każdy krążek. Z serka mascarpone, kremówki i cukru pudru przyrządzić krem-całość zmiksować do zgęstnienia. Krążek posmarować 1/3 gotowego kremu. Ułożyć na nim plastry brzoskwini i banana. I potem znowu krążek, krem i owoce i jeszcze raz ta sama warstwa.
Całość obkładamy podłużnymi biszkoptami i związujemy kokardą. Na samym końcu przy brzegu układamy połówki czerwonego winogrona, ale równie dobrze może być zielone. Przed podaniem schłodzić przez kilka godzin w lodówce. Smacznego!