Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gdy chcemy kogoś zachwycić nie tylko smakiem deseru, ale także wyglądem, to właśnie jest idealna propozycja!
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4612
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 881
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8327
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13156
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 472
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 147
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4612
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 881
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8327
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13156
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 472
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 147
Składniki
Najpierw upiec biszkopt, czyli do żółtek dodać ocet i proszek do pieczenia, wymieszać, odstawić. Z białek ubić pianę, dodawać powoli cukier stale miksować. Na końcu połączyć z masą z żółtek i mąką. Piec w 160 stopniach przez ok. 15-20 min. Ostudzić i pokroić na 3 równe części.
Brzoskwinie odcedzić, a syropem nasączyć każdy krążek. Z serka mascarpone, kremówki i cukru pudru przyrządzić krem-całość zmiksować do zgęstnienia. Krążek posmarować 1/3 gotowego kremu. Ułożyć na nim plastry brzoskwini i banana. I potem znowu krążek, krem i owoce i jeszcze raz ta sama warstwa.
Całość obkładamy podłużnymi biszkoptami i związujemy kokardą. Na samym końcu przy brzegu układamy połówki czerwonego winogrona, ale równie dobrze może być zielone. Przed podaniem schłodzić przez kilka godzin w lodówce. Smacznego!