Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gdy chcemy kogoś zachwycić nie tylko smakiem deseru, ale także wyglądem, to właśnie jest idealna propozycja!
Polecam.
Odsłon: 294
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 87
Polecam.
Odsłon: 294
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 87
Składniki
Najpierw upiec biszkopt, czyli do żółtek dodać ocet i proszek do pieczenia, wymieszać, odstawić. Z białek ubić pianę, dodawać powoli cukier stale miksować. Na końcu połączyć z masą z żółtek i mąką. Piec w 160 stopniach przez ok. 15-20 min. Ostudzić i pokroić na 3 równe części.
Brzoskwinie odcedzić, a syropem nasączyć każdy krążek. Z serka mascarpone, kremówki i cukru pudru przyrządzić krem-całość zmiksować do zgęstnienia. Krążek posmarować 1/3 gotowego kremu. Ułożyć na nim plastry brzoskwini i banana. I potem znowu krążek, krem i owoce i jeszcze raz ta sama warstwa.
Całość obkładamy podłużnymi biszkoptami i związujemy kokardą. Na samym końcu przy brzegu układamy połówki czerwonego winogrona, ale równie dobrze może być zielone. Przed podaniem schłodzić przez kilka godzin w lodówce. Smacznego!