Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nietypowy torcik na urodziny, jest bardzo smaczny.
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 164672
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 321
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 76
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 164672
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 321
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 76
Składniki
Wykonanie ciasta: Białka ubić na sztywno, wsypać cukier i nadal ubijając dodać żółtka. Gdy masa zgęstnieje, dodać otręby, zmielone orzechy, mąkę i proszek do pieczenia. Lekko wymieszać.
Przełożyć do przygotowanej małej formy o średnicy 18 cm.
Piec w temperaturze 190 stopni około 30 minut. Po upieczeniu placek ostudzić.
Wykonanie polewy: Zagotować mleko z cukrem i kakao. Następnie odstawić, utrzeć z masłem i polać w całości ostudzony placek.