Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nietypowy torcik na urodziny, jest bardzo smaczny.
To lato jest wyjątkowo owocne i tak sobie pomyślałam, że konfitura z czereśni...
Odsłon: 17398
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1084
Smalczyk wiosenny, z dużą ilością koperku i czosnku, to wyborne smarowidło do...
Odsłon: 6255
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 581
To lato jest wyjątkowo owocne i tak sobie pomyślałam, że konfitura z czereśni...
Odsłon: 17398
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1084
Smalczyk wiosenny, z dużą ilością koperku i czosnku, to wyborne smarowidło do...
Odsłon: 6255
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 581
Składniki
Wykonanie ciasta: Białka ubić na sztywno, wsypać cukier i nadal ubijając dodać żółtka. Gdy masa zgęstnieje, dodać otręby, zmielone orzechy, mąkę i proszek do pieczenia. Lekko wymieszać.
Przełożyć do przygotowanej małej formy o średnicy 18 cm.
Piec w temperaturze 190 stopni około 30 minut. Po upieczeniu placek ostudzić.
Wykonanie polewy: Zagotować mleko z cukrem i kakao. Następnie odstawić, utrzeć z masłem i polać w całości ostudzony placek.