Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
SŁODKI I KALORYCZNY.NA URODZINY WNUSI Z ULUBIONĄ"PEPĄ"
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 151
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 219
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 327
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 151
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 219
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 327
Składniki
DO MISKI DAĆ SZCZYPTĘ SOLI,WBIĆ BIAŁKA UBIĆ NA SZTYWNO DODAJĄC STOPNIOWO CUKIER I ŻÓŁTKA JAJ,UBIJAĆ DOSYĆ DŁUGO MASA MA BYĆ GĘSTA NASTĘPNIE DODAĆ OLEJ I DALEJ CHWILĘ UBIJAĆ/MUSI SIĘ BOBRZE WYMIESZAĆ/.NASTĘPNIE WLAĆ GORĄCĄ WODĘ NIE PRZERYWAJĄC UBIJANIA UBIJAĆ JESZCZE OK. 10 MINUT.NA KONIEC DODAĆ PRZESIANĄ PRZEZ SITKO MĄKĘ Z PROSZKIEM,DELIKATNIE MIESZAMY WSYPUJĄC PO 1 ŁYŻCE.CIASTO WYLAĆ NA WYSMAROWANĄ I WYSYPANĄ TARTĄ BUŁKĄ TORTOWNICE WSTAWIĆ DO PIEKARNIKA NAGRZANEGO DO 180 STOPNI UPIEC NA ZŁOTY KOLOR /JA WYCIĄGAM WÓWCZAS,KIEDY CIASTO ODSTAJE OD FORMY I TROSZKĘ POSTOI W UCHYLONYM PIEKARNIKU.PIECZE SIĘ OK.35-45 MINUT
PO UPIECZENIU I PRZEKROJENIU NA 3 CZĘŚCI SKRAPIAM DOSYĆ MOCNO WYSTUDZONĄ HERBATĄ/3 TOREBKI NA 0,5 SZKL. WODY.
ZAWSZE DO PRZEŁOŻENIA STOSUJĘ DŻEM Z CZARNEJ PORZECZKI.UBIJAM ŚMIETANĘ/36%/Z ŚMIETANFIKSEM. I ABY BYŁO MNIEJ PRACOCHŁONNE GOTOWY KREM DO TORTÓW/NAJCZĘŚCIEJ O SMAKU CZEKOLADOWYM.
MOŻNA UPIEC DWA BLATY Z POŁOWY PRODUKTÓW DO JEDNEGO DODAĆ 1 DUŻĄ ŁYŻKĘ KAKAO,WTEDY TORT WYCHODZI DUŻY,JEŻELI TAKI ROBIĘ TO PRZYGOTOWUJĘ MASĘ CYTRYNOWĄ.PODAM PRZEPIS OSOBNO.