Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tort w starym stylu z kremem budyniowym z dodatkiem ajerkoniaku
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 693
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 51
Szybki obiad z łososiem z buraczkami na pure z batata. Uwielbiamy batata za s...
Odsłon: 71
Przepyszne i bardzo proste ciasto z ryżem preparowanym i masą krówkową. Lekki...
Odsłon: 95
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 693
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 51
Szybki obiad z łososiem z buraczkami na pure z batata. Uwielbiamy batata za s...
Odsłon: 71
Przepyszne i bardzo proste ciasto z ryżem preparowanym i masą krówkową. Lekki...
Odsłon: 95
Składniki
Biszkopt: Żółtka oddzielić od białek, i ubić z nich sztywną pianę. Do sztywnej piany z białek dodawać małymi porcjami cukier, dalej ubijając. Dodawać po jednym żółtka, nie przestając ubijać. Obie mąki przesiać, dodać do piany, delikatnie wymieszać najlepiej łyżką. Ciasto wylać do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 160 -170 C około 35-40 minut (do tzw. suchego patyczka). Pozostawić do wystudzenia, i przekroić na trzy blaty.
Krem Mleko, adwokat, mąkę pszenną ziemniaczaną zmiksować. Pozostałe mleko zagotować z cukrem. Do gotującego się mleka wlać wymieszane składniki i energicznie mieszając zagotować. Nakryć folią spożywczą i schłodzić. Masło utrzeć do białości dodawać porcjami zimny budyń.
Pierwszy blat nasączyć ponczem posmarować 2 łyżkami dżemu wyłożyć 3 łyżki kremu rozsmarować przykryć biszkoptem, ponownie poncz, dżem krem, biszkopt, poncz, dżem, krem biszkopt. Z pozostałego kremu odłożyć około 4 łyżki i wymieszać z łyżką dżemu, posłuży do dekoracji. Kremem posmarować wież oraz boki tortu, na wierzchu na przemian dekorując tort wyszprycować jasny i różowy krem. Tort schłodzić. Smacznego