Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla łasuchów lubiących smak banana, prosty przepis na smakowity tort.
Przepis dnia
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 5015
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 2570
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 398
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 128
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1612
Przepis dnia
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 5015
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 2570
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 398
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 128
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1612
Składniki
Przygotować 3 blaty biszkoptowe wg. sprawdzonego przepisu.(sklepowych nie polecam). Z nektaru bananowego odlać 1/3 szkl do napączowania blatów i 1 szkl do rozpuszczenia budyniów. Resztę zagotować, wlać budynie i cukier. Zagotować i zostawić do ostygnięcia. Połączyć z masłem trzymanym w temperaturze pokojowej i bananami pokrojonymi w drobną kostkę.
Blaty biszkoptowe napączować nektarem bananowym( można dodać odrobinę alkoholu). Na pierwszy blat nałożyć połowę masy bananowej, nakładamy drugi blat a na niego masę kajmakową i resztę masy bananowej. Przykryć ostatnim biszkoptem. Przygotować bitą śmietanę wg przepisu i dodać śmietanfix. Całość udekorować bitą śmietaną i ozdobami w zależności od okazji. Smacznego!