Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tort inny, niż wszystkie, ale wyśmienity dla dzieci i dorosłych. Fabryka słodkich smaków.
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 297
Mega czekoladowe ciasto z chrupiącą, pistacjową warstwą w dubajskim stylu. Ca...
Odsłon: 108
Kotlet z piersi kurczaka w aromatycznej marynacie, w chrupiącej szynce szwarc...
Odsłon: 74
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 297
Mega czekoladowe ciasto z chrupiącą, pistacjową warstwą w dubajskim stylu. Ca...
Odsłon: 108
Kotlet z piersi kurczaka w aromatycznej marynacie, w chrupiącej szynce szwarc...
Odsłon: 74
Składniki
Białka ubijamy na sztywną pianę. Cały czas ubijając dodajemy cukier puder, mąkę i na koniec ocet. Ubitą masę bezową (powinna świecić) wykładamy na papier do pieczenia tworząc dwa krążki. Pieczemy w nagrzanym piekarniku w temperaturze 150 stopni około 1 godzinę. Bezy pozostawiamy do wyschnięcia. Bitą śmietanę przygotowujemy wg instrukcji na opakowaniu. Następnie dodajemy mascarpone i na koniec śmietan fix. ¾ kremu wykładamy na blat bezy i przykrywamy drugim i wykładamy resztę kremu. Na wierzch ciasta wykładamy owoce granatu.