Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tort inny, niż wszystkie, ale wyśmienity dla dzieci i dorosłych. Fabryka słodkich smaków.
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 63
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 597
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2020
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4016
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 63
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 597
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2020
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4016
Składniki
Białka ubijamy na sztywną pianę. Cały czas ubijając dodajemy cukier puder, mąkę i na koniec ocet. Ubitą masę bezową (powinna świecić) wykładamy na papier do pieczenia tworząc dwa krążki. Pieczemy w nagrzanym piekarniku w temperaturze 150 stopni około 1 godzinę. Bezy pozostawiamy do wyschnięcia. Bitą śmietanę przygotowujemy wg instrukcji na opakowaniu. Następnie dodajemy mascarpone i na koniec śmietan fix. ¾ kremu wykładamy na blat bezy i przykrywamy drugim i wykładamy resztę kremu. Na wierzch ciasta wykładamy owoce granatu.