Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424834
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10657
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336938
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4758
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424834
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10657
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336938
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4758
Składniki
Bialka ubic na sztywno.W polowie ubijania powoli dodac cukier i miksowac na wysokich obrotach.Kiedy piana bedzie sztywna dodac ocet i dalej miksowac dodac kakao i jeszcze zmiksowac.Czekolade posiekac dodac do masy i wymieszac lyzka drewniana Przelozyc na blache wylozona pergaminem i uformowac z masy ksztalt kopca kreta.Wlozyc do piekarnika nagrzanego do 180 st na 5 min.Potem zmniejsztc do 150 st i piec ok 1 godz i 15 min.Studzic w uchylonym piekarniku Smietane ubic na sztywno z odrobina cukru i wylozyc na wystudzony tort posypac malinami lub np jagodami.