Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tort bardzo delikatny,po prostu finezja,rozpływa się w ustach.Smak kawowej masy dopełnia całości smaku.Zostały mi białka z ajerkoniaku,szkoda było wyrzucić i tak powstał torcik. Bardzo polecam:)
Dziś kalorie się nie liczą I na takiego paczka czy nawet dwa można sobie śmi...
Odsłon: 95
Uwielbiam naleśniki z serem, bo zawsze przypominają mi najlepsze smaki dzieci...
Odsłon: 132
Puszyste, smaczne pączki na każdą okazję w ciągu całego roku.
Odsłon: 58
Dziś kalorie się nie liczą I na takiego paczka czy nawet dwa można sobie śmi...
Odsłon: 95
Uwielbiam naleśniki z serem, bo zawsze przypominają mi najlepsze smaki dzieci...
Odsłon: 132
Puszyste, smaczne pączki na każdą okazję w ciągu całego roku.
Odsłon: 58
Składniki
Osobno upiec biszkopt,każdy ma swój sprawdzony przepis,więc nie podaję.:) Ciasto kokosowe-białka ubić na sztywno,dodać kokos i pr.do pieczenia i 2 łyżki cukru pudru ,piec na papierze do złotego koloru i jeszcze ciepłe zdjąć z papiera. Masa Serek mascarpone zmiksować ,osobno ubić śmietankę i dodać do serka,na koniec dać cukier puder 2 łyżki i kawę rozpuszczoną w minimalnej ilości wrzątku ,ostudzoną,oraz śmietan -fix i alkohol.Utrzeć na gładką masę. Ostudzony biszkopt naponczować wodą z cytryną ,przełożyć 1/2 masy.Na wierzch położyć ciasto kokosowe dać masę i udekorować . Dać do lodówki by tort nabrał smaku. Po wierzchu posypać kokosem.
Smacznego życzę!