Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tort bardzo delikatny,po prostu finezja,rozpływa się w ustach.Smak kawowej masy dopełnia całości smaku.Zostały mi białka z ajerkoniaku,szkoda było wyrzucić i tak powstał torcik. Bardzo polecam:)
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 235
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4543
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12300
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6982
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 235
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4543
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12300
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6982
Składniki
Osobno upiec biszkopt,każdy ma swój sprawdzony przepis,więc nie podaję.:) Ciasto kokosowe-białka ubić na sztywno,dodać kokos i pr.do pieczenia i 2 łyżki cukru pudru ,piec na papierze do złotego koloru i jeszcze ciepłe zdjąć z papiera. Masa Serek mascarpone zmiksować ,osobno ubić śmietankę i dodać do serka,na koniec dać cukier puder 2 łyżki i kawę rozpuszczoną w minimalnej ilości wrzątku ,ostudzoną,oraz śmietan -fix i alkohol.Utrzeć na gładką masę. Ostudzony biszkopt naponczować wodą z cytryną ,przełożyć 1/2 masy.Na wierzch położyć ciasto kokosowe dać masę i udekorować . Dać do lodówki by tort nabrał smaku. Po wierzchu posypać kokosem.
Smacznego życzę!