Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tort bardzo delikatny,po prostu finezja,rozpływa się w ustach.Smak kawowej masy dopełnia całości smaku.Zostały mi białka z ajerkoniaku,szkoda było wyrzucić i tak powstał torcik. Bardzo polecam:)
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 61
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 177
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 326
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 562
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 61
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 177
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 326
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 562
Składniki
Osobno upiec biszkopt,każdy ma swój sprawdzony przepis,więc nie podaję.:) Ciasto kokosowe-białka ubić na sztywno,dodać kokos i pr.do pieczenia i 2 łyżki cukru pudru ,piec na papierze do złotego koloru i jeszcze ciepłe zdjąć z papiera. Masa Serek mascarpone zmiksować ,osobno ubić śmietankę i dodać do serka,na koniec dać cukier puder 2 łyżki i kawę rozpuszczoną w minimalnej ilości wrzątku ,ostudzoną,oraz śmietan -fix i alkohol.Utrzeć na gładką masę. Ostudzony biszkopt naponczować wodą z cytryną ,przełożyć 1/2 masy.Na wierzch położyć ciasto kokosowe dać masę i udekorować . Dać do lodówki by tort nabrał smaku. Po wierzchu posypać kokosem.
Smacznego życzę!