Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tort biszkoptowy z owocami"
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 248
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1329
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4170
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1171
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 248
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1329
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4170
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1171
Składniki
Białka ubijamy na sztywno, dodając po łyżce cukru, a potem po jednym żółtku. Przesianą z proszkiem do pieczenia mąkę wsypujemy porcjami do jajek i delikatnie mieszamy. Ciasto wykładamy do tortownicy wyłożonej pergaminem. Pieczemy 30 minut w 170oC. Studzimy i kroimy na dwa krążki.
Zimną kremówkę ubijamy na sztywno, dodajemy cukier puder i zagęszczacze, miksujemy. Do serka mascarpone dodajemy porcjami ubitą kremówkę i mieszamy łyżką. Brzoskwinie osączamy z syropu.
Pierwszy biszkopt nasączamy syropem z brzoskwiń, smarujemy 1/3 kremu, posypujemy osączonymi, pokrojonymi brzoskwiniami z jednej puszki. Przykrywamy połową pozostałego kremu, na który kładziemy drugi biszkopt. Nasączamy go syropem. Tort dekorujemy resztą kremu i brzoskwiń.
Czas przygotowania 90 minut. Cena jednej porcji około 2,50 zł.
Wartość odżywcza jednej porcji 308 kcal Białko 11 g/Tłuszcz 18 g/Węglowodany 46 gŹródło: Rewia