Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 49
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 219
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 49
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 219
Składniki
mąkę przesiać dodać skórkę z cytryny, proszek do pieczenia 75 g masła,mielone migdałyi 1 jajko. wyrobić na gładką masę, wstawić na 30 min do lodówki
foremkę wysmarować masłem, obsypać płatkami migdałów, nałożyć ciasto, formując nieci wyższy brzeg. nakłuć kilkakrotnie widelcem i przykryć podwójną warstwą pergaminu. ustawić foremkę na odwróconym do góry dnem talerzu i piec3-4 min. na 100%
z pozostałych jajek oddzielić białka od żółtek.żółtka utrzeć z resztą masła, cukrem i wanilią, stopniowo dodawać twatóg i budyń w proszku. białka posolić i ubić na sztywno, dodać do masy serowej. włożyć do formy na wcześniej upieczony spód. na wierzchu ułorzyć osączone połówki brzoskwiń.piec 25-27 min..pozostawić w formie do wystygnięcia