Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
DELIKATNY TORCIK Z BRZOSKWINIAMI I ŚMIETANKĄ
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 1964
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 149
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 1964
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 149
Składniki
BIAŁKA ODDZIELAMY OD ŻÓŁTEK I MIKSUJEMY NA SZTYWNO -DODAJEMY CUKIER I STOPNIOWO ŻÓŁTKA -PRZESIEWAMY MĄKĘ Z PROSZKIEM I DELIKATNIE ŁĄCZYMY -PIECZEMY W 170C OK 40 MIN -UPIECZONY WYCIĄGAMY ,STUDZIMY,I DZIELIMY NA 3 CZĘŚCI
BRZOSKWINIE Z SOKIEM WLEWAMY DO GARNKA -DOLEWAMY SZKLANKĘ WODY I BLENDUJEMY NA GŁADKO -DOPROWADZAMY DO WRZENIA -ODSTAWIAMY I WSYPUJEMY GALARETKI -DOKŁADNIE MIESZAMY DO ROZPUSZCZENIA -ODSTAWIAMY DO STĘŻENIA
ŚMIETANKĘ MIKSUJEMY Z CUKRAMI WANIL. CZEKOLADĘ ROZPUSZCZAMY W KĄPIELI WODNEJ (NIE DODAJEMY MASŁA,MLEKA ITP.) SAMĄ CZEKOLADĘ
NA PIERWSZA WARSTWĘ BISZKOPTU DAJEMY 1/2 MUSU NASTĘPNIE 1/3 ŚMIETANY I TAK PRZEKŁADAMY KOLEJNE BISZKOPTY OSTATNIA WARSTWĘ I BOKI SMARUJEMY SMIETANĄ I ODKŁADAMY DO LODÓWKI NA OK.1H NASTĘPNIE NA PAPIERZE DO PIECZENIA,MALUJEMY ( JA UŻYŁAM WORKA CUKIERNICZEGO,BEZ TYLKI) COŚ NA WZÓR KOSZYCZKA PAPIER ODKŁAAMY DO LODÓWKI DO CZASU,AŻ CZEKOLADA CAŁKIEM STWARNIEJE JEŚLI ZOSTANIE NAM CZEKOLADY,MOŻNA ZROBIĆ DODATKOWE OZDOBY( W MOIM PRZYPADKU BYŁY TO KWIATKI)
PRZYKŁADAMY PAPIER DO BOKÓW TORTU,DELIKATNIE DOCISKAMY I POWOLI ODDZIELAMY PAPIER OD CZEKOLADY TAK GOTOWY TORT ODSTAWIAMY DO LODÓWKI,I PO GODZINIE MOŻNA SIĘ CZĘSTOWAĆ ;)