Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7899
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1161
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13666
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7899
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1161
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13666
Składniki
(Ja robiłam podwójna porcję) CIASTO: wybij żółtka na talerz, dodaj proszek, ocet i rozetrzyj widelcem
ubij białka i dodaj cukier
połącz białka z żółtkami i dodaj mąkę
włóż ciasto do zimnego piekarnika i piecz około 20 minut w temperaturze 160 stopni
KREM: ubij śmietanę kremówkę i dodaj cukier puder oraz żelatynę rozpuszczoną w 1/3 szklanki ciepłej przegotowanej wody (musi być już przestygnięta)
brzoskwinie odsącz, pokrój na małą kostkę i dodaj do masy delikatnie mieszając
biszkopt przekrój na 2 cienkie blaty i nasącz ponczem (ja daję 1/2 szklanki wody + odrobinę wódki + 1 łyżkę cukru). dolny blat posmaruj dżemem (ja dałam powidła śliwkowe) i nałóż masę przykrywając kolejnym blatem
na górę i boki tortu nałóż krem oraz udekoruj owocami i płatkami migdałowymi wedle uznania i wstaw do lodówki
SMACZNEGO!