Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 190
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4424
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12022
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6838
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5620
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 190
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4424
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12022
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6838
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5620
Składniki
(Ja robiłam podwójna porcję) CIASTO: wybij żółtka na talerz, dodaj proszek, ocet i rozetrzyj widelcem
ubij białka i dodaj cukier
połącz białka z żółtkami i dodaj mąkę
włóż ciasto do zimnego piekarnika i piecz około 20 minut w temperaturze 160 stopni
KREM: ubij śmietanę kremówkę i dodaj cukier puder oraz żelatynę rozpuszczoną w 1/3 szklanki ciepłej przegotowanej wody (musi być już przestygnięta)
brzoskwinie odsącz, pokrój na małą kostkę i dodaj do masy delikatnie mieszając
biszkopt przekrój na 2 cienkie blaty i nasącz ponczem (ja daję 1/2 szklanki wody + odrobinę wódki + 1 łyżkę cukru). dolny blat posmaruj dżemem (ja dałam powidła śliwkowe) i nałóż masę przykrywając kolejnym blatem
na górę i boki tortu nałóż krem oraz udekoruj owocami i płatkami migdałowymi wedle uznania i wstaw do lodówki
SMACZNEGO!