Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne słodkie ciacho na wyjątkowe okazje dla łasuchów lubiących chałwę:)
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7295
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2750
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20288
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 602
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7295
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2750
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20288
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 602
Składniki
Upiec biszkopt klasyczny i czekoladowy (przepis przy moim torcie orzechowo-czekoladowym). Biszkopt kokosowo: Białka ubić, dodać cukier, następnie powoli kokos oraz proszek i delikatnie wymieszać. Piec ok. 35 min w temp 180 stopni. Masa chałwowa: przygotować budyń (2 budynie w 3 szklankach mleka) i ostudzić, następnie budyń utrzeć z margaryną i chałwą. Masa kokosowa:przygotować budyń (1 budyń w 1,5 szklanki mleka) i ostudzić, potem budyń połączyć z masłem i kokosem.
Układać warstwy: Biszkopt kokosowo, masa kokosowa, biszkopt czekoladowy, masa chałwowa (2/3), biszkopt klasyczny, reszta masy chałwowej. Całość udekorować resztą masy i czekoladkami. Odstawić do lodówki, bo masa chałwowa jest dość żywa. Smacznego!