Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
nieskomplikowane masy, bardzo dobry smak
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2414
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4567
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1651
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 507
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2414
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4567
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1651
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 507
Składniki
Pieczemy dwa biszkopty : jasny - 6 jaj, szkl. mąki, szkl cukru, łyżeczka pr. do pieczenia ciemny - 6 jaj, szkl. cukru, 3/4 szkl. mąki, kakao, łyż. pr. do pieczenia. Po upieczeniu przecinamy na pół.
Batony i czekoladę rozpuszczamy w 3 łyżkach mleka - ostudzić. Z 1/2 l. mleka, cukru waniliowego, 5 łyżek cukru kryształu, żółtek, 2 łyżek mąki pszennej, 4 łyżki mąki ziemniaczanej zrobić budyń - ostudzić. Po ostudzeniu budyniu ucieramy z margaryną. Na koniec dzielimy na dwie części i do pierwszej dodajemy rozpuszczone batony, do drugiej rozpuszczoną czekoladę - ucieramy.
Poncz: woda przegotowana, rym, spirytus, 3 łyżki cukru, cukier waniliowy, sok z cytryny.
Po upieczeniu biszkoptu przecinamy na pół każdy placek nasączamy ponczem, następnie na przemian masą batonową i masą czekoladową. z pozostałej masy smarujemy boki tortu i wierzch - dekoracja