Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 695
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 44
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 203
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 70
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 249
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 408
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 695
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 44
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 203
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 70
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 249
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 408
Składniki
1.BISZKOPT: - BIAŁKA MIKSUJEMY NA SZTYWNĄ PIANĘ - NASTĘPNIE DODAJEMY CUKIER I ŻÓŁTKA CIĄGLE MIKSUJĄC -PRZESIEWAMY MĄKĘ,KAKAO,I PR.DO PIECZENIA 2.WSZYSTKO WLEWAMY DO FORMY (23 CM) 3.ROZGRZEWAMY PIEKARNIK DO 160C ( TERMOOBIEG) I PIECZEMY OK 35MIN. 4.STUDZIMY I PRZECINAMY NA 3 RÓWNE CZĘŚCI
1.CZEKOLADĘ ROZPUSZCZAMY W KĄPIELI WODNEJ-STUDZIMY 2.UBIJAMY ŚMIETANĘ 36% I DODAJEMY CUKRY WANILIOWE I DELIKATNIE WLEWAMY CZEKOLADĘ CIĄGLE MIKSUJĄC. ( NIEWIELKĄ ILOŚĆ CZEKOLADY ZOSTAWIAMY DO POSMAROWANIA GÓRY TORTU) 3.NA PIERWSZĄ CZĘŚĆ BISZKOPTU DAJEMY ŚMIETANĘ I UKŁADAMY OK.4 SZT.POKRUSZONYCH CIASTECZEK 4.PRZYKRYWAMY BISZKOPTEM I CZYNNOŚĆ POWTARZAMY 5.ODSTAWIAMY DO LODÓWKI NA OK 1 H 6.GÓRĘ TORTU SMARUJEMY CZEKOLADĄ I OBSYPUJEMY BOKI TORTU. 7. DEKORUJEMY DOWOLNIE