Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 618
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2027
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4019
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3950
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 618
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2027
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4019
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3950
Składniki
1.BISZKOPT: - BIAŁKA MIKSUJEMY NA SZTYWNĄ PIANĘ - NASTĘPNIE DODAJEMY CUKIER I ŻÓŁTKA CIĄGLE MIKSUJĄC -PRZESIEWAMY MĄKĘ,KAKAO,I PR.DO PIECZENIA 2.WSZYSTKO WLEWAMY DO FORMY (23 CM) 3.ROZGRZEWAMY PIEKARNIK DO 160C ( TERMOOBIEG) I PIECZEMY OK 35MIN. 4.STUDZIMY I PRZECINAMY NA 3 RÓWNE CZĘŚCI
1.CZEKOLADĘ ROZPUSZCZAMY W KĄPIELI WODNEJ-STUDZIMY 2.UBIJAMY ŚMIETANĘ 36% I DODAJEMY CUKRY WANILIOWE I DELIKATNIE WLEWAMY CZEKOLADĘ CIĄGLE MIKSUJĄC. ( NIEWIELKĄ ILOŚĆ CZEKOLADY ZOSTAWIAMY DO POSMAROWANIA GÓRY TORTU) 3.NA PIERWSZĄ CZĘŚĆ BISZKOPTU DAJEMY ŚMIETANĘ I UKŁADAMY OK.4 SZT.POKRUSZONYCH CIASTECZEK 4.PRZYKRYWAMY BISZKOPTEM I CZYNNOŚĆ POWTARZAMY 5.ODSTAWIAMY DO LODÓWKI NA OK 1 H 6.GÓRĘ TORTU SMARUJEMY CZEKOLADĄ I OBSYPUJEMY BOKI TORTU. 7. DEKORUJEMY DOWOLNIE