Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Pyszny i dość prosty w wykonaniu tort bez pieczenia. Spód to mieszanka wafli orzechowo-czekoladowych i biszkopcików. Warstwa prostego i stabilnego musu czekoladowego. Potem bita śmietana z serkiem i miodem. Wierzch obłożony bezami i PRZEPYSZNĄ różano-truskawkową konfiturą. Konfitura ma nieco mniej cukru, specjalnie do tego tortu.
Polecam.
Odsłon: 74
Tym razem jedna z moich ulubionych zup: pomidorowa z ziemniakami, której nie...
Odsłon: 40
Szybkie i łatwe ciasto z mikrofali idealne kiedy masz ochotę na coś słodkiego.
Odsłon: 61701
Polecam.
Odsłon: 74
Tym razem jedna z moich ulubionych zup: pomidorowa z ziemniakami, której nie...
Odsłon: 40
Szybkie i łatwe ciasto z mikrofali idealne kiedy masz ochotę na coś słodkiego.
Odsłon: 61701
Składniki
Tortownica lub obręcz 18 cm. Spód. Wszystkie ciastka miksujemy, pod koniec dolewamy mleko. Przesypujemy do tortownicy i uklepujemy. Schładzamy.
Truskawki płuczemy, pozbawiamy szypułek, osuszamy, kroimy na pół. Połówki układamy na spodzie tortu. Mus. Czekoladę ze śmietaną rozpuszczamy na parze w szklanej misce, dodajemy żelatynę, zdejmujemy z palnika i miksujemy do utworzenia pianki. Pod koniec dolewamy syrop i ew. cukier puder ( 2-4 łyżki ). Musem polewamy truskawki. Schładzamy.
Bita śmietana. Schłodzoną śmietanę i serek ubijamy na sztywno. Pod koniec dolewamy miód i wsypujemy fix. Śmietanę wykładamy na schłodzony mus. Dekorujemy bezikami. Schładzamy. Przed podaniem dekorujemy konfiturą.
Tak na szybko KONFITURA. 500 g pokrojonych truskawek posypujemy 90 g cukru. Zostawiamy na 1-2 godziny. Płatki róż miksujemy z łyżką cukru i 2 łyżkami soku z cytryny. Potem wszystko gotujemy na wolnym ogniu mieszając.
Tort gotowy do konsumpcji.