Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czekolada i owoce to połączenie doskonałe.
Białkowy chlebek proteinowy to wypiek, który łączy znakomity smak i wartości...
Odsłon: 4
Polecam. Łagodna pasta bez cebuli.
Odsłon: 21
Białkowy chlebek proteinowy to wypiek, który łączy znakomity smak i wartości...
Odsłon: 4
Polecam. Łagodna pasta bez cebuli.
Odsłon: 21
Składniki
Białka ubić z 3 łyżkami zimnej wody.Powoli dodawać 100gr.cukru,żółtka,mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia i kakao.Delikatnie połączyć.Tortownicę o średnicy 24cm.wyłożyć papierem do pieczenia,wlać ciasto Piec ok. 30min. w temp.175 stopni.Po ostygnięciu biszkopt przekroić na dwa krążki.
Kwaśną śmietanę utrzeć z 50gr.cukru,cukrem waniliowym i syropem.Żelatynę rozuścić w niewielkiej ilości gorącej wody,kremówkę ubić.Kilka łyżek kremu wlać do żelatyny, wymieszać po czym połączyć z resztą kremu.Dodać bitą śmietanę i startą czekoladę.Schłodzić.Na krążek biszkoptu nałożyć obręcz tortownicy.Biszkopt pokryć połową tężejącego kremu,włożyć drugi krążek ciasta i posmarować resztą masy.Chłodzić około godziny.
Galaretki rozpuścić w 750ml.wrzącej wody,wystudzić.Czereśnie rozłożyć na torcie na kształt kopczyka,zalać tężejącą galaretką.Wstawić do lodówki do stężenia.