Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 956
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 803
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12538
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 956
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 803
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12538
Składniki
Upiekłam 3 biszkopty każdy z 4 jajek. Z dwóch wycięłam formę gitary, z trzeciego gryf. Wszystkie ścinki wykorzystałam jako środkową warstwę. Kawę zalałam 0,5 szklanki wrzątku i użyłam później jako poncz.
Z mleka, żółtek i mąki ziemniaczanej ugotowałam budyń, zimny utarłam z masłem, doprawiłam do smaku kremem orzechowym (budyń był gotowany bez cukru) 1/3 część masy odłożyłam do dekoracji.
Przełożenie: ciasto, poncz, masa, ścinki, poncz, masa, ciasto.