Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tort gruszkowy z biszkoptami"
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 75
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2792
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 75
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2792
Składniki
Czas przygotowania 70 minut. Cena jednej porcji 1,30 zł
Obrane gruszki bez gniazd nasiennych gotujemy krótko, by pozostały jędrne, w wodzie z sokiem z cytryny. Połowę kroimy w kostkę, resztę zostawiamy do dekoracji.
Boki tortownicy wykładamy biszkoptami. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, odstawiamy.
Śmietankę ubijamy mikserem z cukrem pudrem wymieszanym z zagęszczaczem. Na koniec mieszamy z chłodną czekoladą i pokrojonymi w kostkę gruszkami. Masę przekładamy do tortownicy. Powierzchnię wyrównujemy.
Na kilka godzin wstawiamy do lodówki, a potem dekorujemy odłożonymi, pokrojonymi w ósemki gruszkami i żurawiną.
Wartość odżywcza 1 porcji 279 kcal Białko 6,5 g/Tłuszcz 18 g/Węglowodany 63 gŹródło: Rewia